DÄRFÖR ÅRETS SOMMARBLOMMA

Date:03 Maj, 2016

DÄRFÖR ÅRETS SOMMARBLOMMA

Meningen från initiativtagarna, John Taylor, Kristina Darth och Patrik Vilsmyr är att inspirera och lyfta fram lite okända ettåriga utplanteringsväxter, gärna med en nära koppling till naturen, med fina egenskaper som främjar dina sinnen.

En svenskodlad utplanteringsväxt som har högt odlingsvärde – en enskild växt, kanske lite okänd, som lyfts fram för att vi vill att fler får uppleva dess skönhet och nytta. Kristina och John som är entusiaster inom ämnet, båda med sinne för färg och form. De jobbar dagligdags med olika prydnadsväxter för dekoration inom den offentliga miljön, dvs i publika parker och på våra gemensamma umgängesplatser i städerna.

Med några väl utvalda tillvalsväxter ger Kristina och John tips på kompositioner som ger dig fin samplantering i kruka eller rabatt över sommaren.

I sammanhanget synliggörs trädgårdsmästarnas hantverk och den svenska odlartraditionen via de trädgårdsmästare som dagligen strävar efter att odla fina prydnadsväxter för såväl plantering utomhus som inomhus på din fönsterbräda och inomhusmiljö.