Author Archives: admin

  • 0

Hanna – trädgårdsmästaren bakom….

Det är jag som odlat Årets Sommarblomma 2016:

Stor Daggsalvia odlas på Orevads Handelsträdgård och Hannas Handelsträdgård 

Trädgårdsmästare: Hanna Wihlborg

Handelsträdgårdens entusiast heter Hanna, som blev Årets Trädgårdsmästare 2012 på Mäster Grön. Hon lever efter idén att odling handlar mycket om känsla, att titta och känna efter. Trädgårdsmästaren Hanna menar att hantverk betyder att det inte går att odla efter några böcker och att inget år är det andra likt. Här i Köinge, öster om Hörby och på nyligen förvärvade Hannas Handelsträdgård visar sig hennes kunskap bland annat i utmärkta exemplar av Fuchsia, Bollkryss, Salvia och Hortensia. Människor ska njuta av det de ser, hävdar Hanna.

 


  • 0

John Taylor älskar den…

John Taylor, medlem i juryn berättar:

Jag älskar Salvia Mystic Spires Blue, för sina långa fyllda blåa blommor, som blommar hela sommaren och hösten. Klipper man bort efter blomning får man nya blommor väldigt snabbt. Blommorna attraherar massvis med fjärilar och humlor, något som jag vill gärna ser mer av i trädgården. Den funkar bra både i rabatt eller kruka och trivs i soliga lägen.

Prova du också!

 


  • 0

Hallå där, Blomstervänner!

Tags : 

En synnerligen vacker sommardag 2015 träffades juryn bakom Årets Sommarblomma i den prunkande Slottsparken i Malmö. Inspirationen fullkomligt flödar och vi hittar den optimala växten som vi alla vurmar för. En växt som blommar ymnigt, drar till sig insekter och fyller våra sinnen med njutning.

Det är få växter som vunnit så stor uppskattning i den offentliga miljön, planterad i parker och på stadens torg.

Vi är spända av förväntan över hur den utvalda växten skall tas emot av blomsterälskare i hela landet.

Möt gärna upp på Malmö Garden Show och ta del av inspiration och bli en av de första att få tag på Årets Sommarblomma 2016.

/Patrik/John/Kristina